Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Robili ste uz niekto checkin na let s Korean ktory bol prehodeny so Saudie? Islo vam to? Mne to vypise, ze checkin nie je mozny lebo ticket is under airport control...

0 Citovat

V rezervaci mě to na checkin pustí s tím, že můžu vyplnit údaje a 24 hodin před odletem udělají automaticky checkin.

0 Citovat

v appke maju automated checkin ,ale nerobil som to ,zajtra skusim

0 Citovat

Nám check in šel udělat úplně v pohodě v jejich appce. Tuším to šlo snad 48 hod. předem. Místa jsme měli vybraný už dlouho dopředu (zdarma). 

Jinak oba lety úplně plný. Místa na nohy bylo hodně a servis taky v pořádku. 

0 Citovat

Na stránke píšu ze by to malo ísť 48 hodín pred odletom, ale nakoniec to v pohode išlo ale len 12 hodín pred odletom... neviem prečo:) 

0 Citovat

Zdravím, prosím Vás všechny co se vyznáte v rebookingu a celkově co se týče letenek a společnosti Saudia jako takové... 

Už asi přes půl roku máme koupené letenky VIE-JEDDAH-BANGKOK a zpátky BANG-JEDDA-VIE. No bohužel sem si všiml, že se nám změnil čas odletu(change ur flight or confirm new time), který máme na webstránkách potvrdit. Když dojdu na stránky, tak jediné co mi jde tak je změnit let...

S tím že:

ORIGINAL FLIGHT
....VIE-BKK (1 mezipřistání v JEDD)

za

CHANGED FLIGHT
.... JEDD-BKK...

+(to stejné i cesta zpět)

A pak už jde jen potvrdit tuto změnu... ALE.... 

... Neznamená to přece to, že vyměním celý svoje letenky z vídně do bangkoku(zpáteční) za letenky z jeddahu do bangkoku(zpáteční)? Jak to vůbec možné když mám jasně zaplacenou trasu VIE-BKK??? Předchozí let z VIE-JEDD mi píše jako NOT OPERATING. Pokud to chápu dobře tak je zrušený??? Vůbec nevím co si teď počnout, co si tady čtu, tak volat na jejich SUPPORT je téměř sebevražda, tak to zkouším prvně přes vás tady kdo máte zkušenosti. Nerad bych to rušil, jelikož jsme jako studenti (4) sehnali super nabídku a jsme celou dobu natěšeni na trip do Thajska. (jsme již podle toho zařízení). Letenky jsme kupovali přímo u Saudia Airlines.

 

Předem Vám MOC MOC děkuji za jakoukoliv pomoc.. 

1 Citovat

Volanie na ich support bolo podľa mňa úplne v pohode, rýchlo to zdvihli, milý ľudia a všetko v pohode vysvetlili.... a nič iné ti ani neostáva, ak to chceš nejako vyriešiť tak tam budeš musieť zavolať a uvidíš čo ti ponúknu... lety z Viedne do Bangkoku tam stále majú s prestupom v RUH miesto JED, takže podľa mňa by vás mali v pohode rebookovat na tie... alebo refund....

1 Citovat

A chápu tedy dobře, že kdybych přijal na stránce tento "nový let". Tak bych přišel o letenky z VIE-BKK? A dostal místo toho jen JEDD-BKK? Není to trochu sviňárna z jejich strany?

0 Citovat

To bude nějaký bug na jejich stránkách. Prostě zavolej a uvidíš 

1 Citovat

Asi chyba v systému. Neřeš to a zavolej. Já volal na německý číslo. Řeknou ti, co s tím. Buď ti nabídnout jinou alternativu nebo ti vrátí peníze. 

1 Citovat

Ano, každý nepříliš funkční web aerolinky se dá chrápat jako sviňárna. A že jich je. 😆 Akorát to, snad kromě Wizzairu, je spíš neschopnost a kdo v tom hned vidí konspiraci iluminátů proti své osobě a zároveň není ochoten aerolinku kontaktovat a vyjasnit si s ní situaci (a navíc obvykle ani nečetl smluvní podmínky), možná nebude asi úplně příčetný. 🙂

A moje rada je: zkusit pár dechových cvičení a pak si v klidu udělat domácí úkol a seznámit se s tím, jak to v letectví obvykle chodí (případně obecně ve zlém, ošklivém, nedokonalém světě). Pak si zkusit znovu vyhledat lety na webu Saudie a zavolat jim. Přinejhorším vám vrátí peníze a a koupíte si letenku jinam.

Návod na požádání o vrácení peněz je někde výše.

0 Citovat

myslim, že to neni "sviňárna", že v tom maj prostě jenom bordel. Když zkusíš tu změnu potvrdit, stejně ti to nejspíš nepůjde :-)

0 Citovat

Ahoj, tohle jsou hodně z*urvené aerolinky. Nechal jsem se zlákat nabídkou z VIE do BKK.. Letenky koupeny.. Vše ok. Asi týden před odletem jsem se začal pokoušet přihlašovat do rezervace. Když to nešlo druhý den, zavolal jsem tam. To byl pátek. S klidným hlasem mi řekli, že letenky byly přece zrušené. Tak jsem se ptal kdy.. Odpověď: Nevím. Protože jsem byl nakrmen info z tohoto fóra, začal jsem chtít jiné letenky. Reakce jasná.. buď peníze zpět, nebo nic. Nakonec mi bylo slíbeno, že se 100% někdo ozve. V pátek večer volám znova - neozval se nikdo. Scénář stejný. Někdo se ozve. Sobota.. 4 hovory.. Už jsem je i nahrával. Nejdelší 75 minut. Kdo toho, že mi opravdu buď vrátí peníze, nebo nic tak zase jen kecy o tom, že se někdo ozve a že mám vyplnit formulář na webu, což jsem udělal. Pokaždé jsem se ptal na datum, kdy byly letenky zrušeny. Odpověď: nevím, nebo nevidím to tu. Prostě kur*y.

V sobotu večer si říkám, že raději koupím letenky nové a zvolil jsem Qatar.

Odpověď od sviní až po týdnu:

Dear
Greetings from SAUDIA
 
Thank you for contacting SAUDIA’S Guest Relations team, please allow us to express our sincere regret that your experience with SAUDIA has not met your expectations and we apologize for the inconvenience caused by the rescheduling of your reservation ref SRDZ5G
 
Please be informed that your flight has been automatically changed due to operational reasons beyond SAUDIA’s will and control. We appreciate your thoughtful understanding in this regard. 
 
For reservation services, please contact 920022222 If calling from outside of Saudi Arabia, please visit Sales Call Centers.
 
Thank you for choosing SAUDIA,
Guest Relations

a ticket uzavřen.

 

Od té doby jsem jim psal už 4x - naposledy nyní. Žádám o vrácení penež. Do teď neúspěšně. Vždy odpověď:

Dear Valued Guest,

We would like to inform you that we have finalized your comment No. 813775 and email has been sent to your mail address. Looking forward to having an early opportunity of serving you on board SV flight

Kindly revert back to contact us through Guest Care Center on +966 920022222

Yours Sincerely, 
Guest Relations   Ticket uzavřen a konec.   Přemýšlím, zda má vůbec smysl se obracet na nějakou agenturu ohledně vymáhání odškodnění..? Když nevím kdy to zrušili?   Všem doporučuji: Nikdy nic od nich nekupujte. A Davide - akce od nich sem nedávat. Tohle je špatně. Příště tu budou skořápkáři z Polska..?

 

0 Citovat

Nemá, téměř určitě ti to zrušili ve stejnou dobu jako všem ostatním. Tj. na začátku roku. Pro příště je dobré rezervaci kontrolovat sám, aby pak člověk nemusel řešit nové letenky na poslední chvíli, obzvlášť když ses tu mohl dočíst o zrušených letech z Vídně. 

1 Citovat

Dle mého je chyby u tebe. Musel ti přijít mail, že to zrušili. Buď spadl do spamu, nebo jsi ho prostě nezaregistroval. Jak píše Honza. Vzhledem k tomu, jak jsi tu dlouho, bys měl vědět, že letenka se kontroluje průběžně ve správě rezervace, ne až týden před odletem.

Obrátit se na nějaké vymahače můžeš. Za to nic nedáš. Ale pokud ti mail přišel, nebo byla jiná chyba u tebe, nebudou s tím chtít mít nic společného. 
Jinak Saudia je podprůměrná aerolinka co se podpory týče, ale spousta lidí s ní odletělo. Je to podobné jako s Wizzem.

0 Citovat

Saudia je naopak nejlepší dopravce na světě. Ve středu jsem se vrátil, let změněný na QR, odlet z Prahy, SGN místo ICN. Twe, já bych takto létal každý měsíc;-)

2